Инфо

5. август 2022.5. авг 2022.
Фото: Бета

Фото: Бета

Вулин најавио пријем још два нова хеликоптера за МУП до краја године

Министар унутрашњих послова Александар Вулин најавио је данас да ће Хеликоптерска ескадрила МУП-а до краја године добити још две летелице Х-215 Супер пума и да ће то у великој мери унапредити противпожарне способности те јединице.

Како се наводи у саопштењу, Вулин је обишао јединицу смештену на аеродрому "Никола Тесла" поводом недавног пријема првог хеликоптера Х-215, након чега је оценио да та ескадрила располаже најснажнијом хеликоптерском флотом на Балкану.

"Хеликоптерска јединица МУП-а богатија је за савремене и модерне хеликоптере. Набавка Супер пума представлја само наставак модернизације флоте. До краја године очекује се испорука преостале две летелице овог типа, које ће бити снажан допринос у борби са пожарима, с обзиром на то да носе и до пет тона воде. Први пут су сви хеликоптери опремлјени и ведрима за гашење пожара", рекао је Вулин.

Вулин је рекао да су припадници МУП-а Србије способни и спремни да помогну и суседним земљама и да то доказују и признања која су стигла из Грчке, Северне Македоније, Републике Српске и Европске комисије, која је приликом гашења пожара у Словенији истакла да су припадници МУП-а Србије са два хеликоптера избацили највише воде и дали највећи допринос у гашењу пожара.

"У садејству са Војском Србије бићемо још спремнији за одбрану землје", поручио је Вулин.

Супер Пума је хеликоптер који може превести до 24 особе уз максималан долет од 860 километара. У ваздуху може да проведе дуже од четири сата, носивост куке за ношење подвесног терета износи 4,5 тоне, што далеко превазилази капацитете које је МУП до сада имао.
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa