Инфо

5. август 2022.5. авг 2022.
Фото: Бета

Фото: Бета

НБС: Ускоро пакет мера у вези са накнадама банака

Народна банка Србије (НБС) потврдила је данас, а поводом појединих апела и позива да предузме мере у вези са накнадама банака, да интензивно ради на решењу које ће у најкраћем року бити усвојено и примењено тако да се на најбољи начин заштити стандард грађана Србије.

"Подсећамо да ће поводом најава и одлука појединих банака да повећају накнаде за одређене услуге повезане с платним рачунима НБС на првој редовној седници Извршног одбора, 11. августа, донети пакет мера и прописа како би заштитила стандард грађана Србије", саопштила је централна банка.

Из НБС су поновили да доношење оваквих одлука подразумева анализу стања и ефеката, о чијим детаљима се централна банка неће оглашавати пре него што те одлуке донесе, те да ће о свим детаљима мера јавност ће убрзо бити обавештена.

"Иако постоји неспорно право да свака тема буде предмет обраћања јавности, истичемо да је сувишно на овај начин говорити о проблему на којем НБС већ убрзано ради и када је већ обавестила јавност у ком року ће бити донете одлуке од интереса за грађане Србије", наведено је у саопштењу.

При томе, како је истакнуто, за разлику од удружења и организација које дају неодговорне и неосноване изјаве, "НБС има законску обавезу да води рачуна о финансијској стабилности земље и оваквим темама приступа са највећом пажњом и одговорношћу".
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa