Инфо

6. август 2022.6. авг 2022.
Фото: Бета

Фото: Бета

Насловне стране за суботу, 6. август 2022. године

Београдски дневни листови на насловним странама издања за суботу, 6. август 2022. године највише пишу о скуповима поводом годишњице војно-полицијске акције Олуја у Хрватској и Србији.

БЛИЦ - "Ескобар: Време је за разговор о ЗСО", лист преноси обраћање специјалног изасланика за Западни Балкан Габријела Ескобара. О организованом криминалу "Како је радила Звицерова мрежа плаћеника".

ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ - Након посете председнице Представничког дома САД Ненси Пелоси Тајвану, лист пише "Кина стопирала сарадњу са САД, ври око Тајвана". "Срби су сами себе протерали", о хрватском слављу на годишњицу акције "Олуја".

ДАНАС - Бивши председник Србије Борис Тадић оцењује да поводом говора председника Србије Александра Вучића на скупу посвећеном годишњици страдања у акцији Олуја "Вучић уздиже себе, а унижава Србију"."Идоли и Рибља чорба освојили Хрватску после 40 година", о албумима ових група их осамдесетих година најпродаванији у Хрватској.

ИНФОРМЕР - "Опет прославили убијање Срба", о томе шта се дешавало у Хрватској поводом годишњице "Олује". О гужвама на путу до мора, лист пише "Не крећите! На границама до Грчке чека се и 12 сати".

КУРИР - "Због Беливука и Звицера пало 11 људи из служби безбедности", о хапшењима у полицији, БИА, ВОА и другим службама. У тексту "Ни мртвим Србима не дају мира" лист наводи да хрватске власти одуговлаче са идентификацијом 900 страдалих у ратовима на територији те земље.

НОВА - Народни посланик листе "Уједињени" Владета Јанковић каже за лист "Повукао бих се из парламента ако би режим наставио са гадостима". О скупу који је у Србији организован поводом годишњице акције "Олуја" лист пише "Ужасна судбина страдалих и прогнаних искоришћена за одговор СНС на протесте".

ПОЛИТИКА - "У Книну усташки поклички и нацистички поздрави", о томе шта се у Хрватској догадјало поводом годишњице акције "Олуја". "Опасно понашање оболелих од короне који нису у изолацији", каже професор Факултета медицинских наука у Крагујевцу Владимир Јуришић.

СРПСКИ ТЕЛЕГРАФ - О новим ценама на бензинским станицама у Србији лист пише "Људи, добре вести, појефтинило гориво".
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa