Инфо

6. август 2022.6. авг 2022.
Фото: Бета

Фото: Бета

Михајловић: Ограничили смо цену пелета на 320 евра по тони, забранили извоз

Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић изјавила је данас да је то министарство иницирало доношење Уредбе о ограничењу висине цене пелета и Одлуке о привременој забрани извоза пелета и одређених дрвних сортимената, јер се у тренутку енергетске кризе и припреме за зиму води рачуна о енергетском билансу и како би се спречила несташица ових производа.

"Ограничили смо цену пелета на 320 евра по тони, забранили извоз и тако направили ред на тржишту који тренутно не постоји", изјавила је Михаловић, после седнице скупштине Коморе рударских и геолошких инжењера Србије, која је данас конституисана.

Како је навела, формирна је и Радна група која ће заједно са другим институцијама и државним органима контролисати спроводјење одлука.

"Више од 110 хиљада домаћинстава користи пелет, а више од 700 хиљада користи огревно дрво и уколико не могу да дођу до пелета или дрва, онда је то удар на енергетски биланс, јер ће више од 800 хиљада људи почети да се греје на струју", рекла је Михајловић, саоштено је из њеног кабинета.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa