Инфо

6. август 2022.6. авг 2022.
Трећи дан "Богатфеста" у Богатићу: Неговање живота и стваралаштва

Трећи дан "Богатфеста" у Богатићу: Неговање живота и стваралаштва

Трећи дан традиционалног Међународног фестивала фолклора "Богатфест" у Богатићу, данас поподне, протекао је прво у Сајму народне радиности одржаном у улици Војводе Степе у самом центру варошице, којом су продефиловале и фолклорне дружине из Пољске, Чешке, Бугарске, Египта Босне и Херцеговине и домаћини, чланови Фолклорног ансамбла "Ђидо". Односно, сви учесници "Богатфеста".

За представнике поменутих фолклорних ансамбала председник општине Богатић Милан Дамњановић, приредио је пријем у свечаној сали општине. Поздрављајући све присутне истакао је да му је срце испуњено срећом коју жели да подели. Поново је потврдио да је за ову локалну самоуправу посебна част и задовољство да и овога пута пружи пуну подршку организацији четвртог по реду "Богатфеста" као догађаја који већ припада кругу манифестација од ширег друштвеног значаја. Уз пригодан културно уметнички програм домаћини и гости су разменули поклоне.
"Богатфест" слави живот и стваралаштво. Посвећен је лепоти, игри, заједништву, младима. Непроцењива је вредност и надахнуће, констатовао је председник општине Богатић, захваљујући свима на учешћу и доприносу који су дали, а што се вечерас могло и видети на великој извођачкој бини постављеној у дворишту основне школе у Богатићу, где су се сви фолклорни ансамбли представили бројној публици, која их је наградила аплаузима. Репрезентовали су на прави начин лепоту народне ношње, песме и игре свог краја, што је и био један од циљева фестивала.
Добри организатори и домаћини су били Културно образовни центар Богатић, Фолклорни ансамбл "Ђидо", а као генерални покровитељ општина Богатић.
Љ.Ђ. Фото: П. Петровић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa