Инфо

10. август 2022.10. авг 2022.
ФК Мачва 2022/23 (фото: З. Д.)

ФК Мачва 2022/23 (фото: З. Д.)

Дуели против ривала великог имена

Поразом у понедељак у Ужицу 2:1 Мачва је претрпела први пораз ове сезоне и прекнула успешан низ резултата у дуелима са старим ривалом у Ужицу. Следи за викенд још један меч против ривала дуге и успешне традиције.

Иако нису често играли у псоелдње две деценије, сви дуели ових ривала били су неизвесни. Последњу победу у Ужицу над Мачвом Слобода је забележила још 2008. године, 2:0, у оквиру Српске лиге "Запад". У наредна три дуела два пута је меч завршен без победника (0:0 и 1:1), а једном је славила и Мачва и то у дербију пролећа 2010. када је било 2:0.

Распоред је хтео да након Слободе ривал Мачве буде још један клуб дуге традицје који се, попут Ужичана, после значајне станке вратио у други ранг српског фудбала. Раднички Нови Београд или како су некада звали овај тим "Мајстори са Дунава" одмериће снаге са "провицнијским Уругвајем" први пут у овом веку. Путеви су се овим клубовима раздвајали и требали су да се споје у сезони 2005/06. у Првој лиги, међутим због финансијских проблема Новобеограђани су елиминацијом из елите директно испали у српсколигашки ранг.

Мало ко је очекивао Нови Београд ове сезоне у Првој лиги. Већи део претходне су гледали у леђа ОФК Београду и Земуну у СЛ "Београд", али су на крају искористили њихове киксеве и освојили титулу

Ривали су почетком овог лета одиграли пријатељски меч где је Мачва славила, али званичних није било.

Мајстори са Дунава на полувреме од Купа

Почетком педесетих Мачва је била пријатно изненађење југословенског фудбала, а у другој половини исте деценије поменути надимак стекли су играчи Радничког. Две узастпне сезоне су освајали високо треће место у Првој савезној лиги, а 1957. су играли и финале Купа, једно од најчувенијих у историји, када су против великог Партизана водили 3:0 на полувремену головима Белина, Петаковића и Прљинчевића, али су на крају поражени 5:3.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa