Инфо

10. август 2022.10. авг 2022.
фото: Бета

фото: Бета

Вечерњи лист: Србе одговарају од летовања у Хрватској, а њих никад више

У Хрватској ове године летује 60 одсто више гостију из Србије него прошле године, али чак и 20 одсто више него рекордне 2019, пише данас загребачки Вечерњи лист.

За хрватско-српске туристичке односе могло би се рећи да су последњих година ушли у нормалу али се сваког августа ситуација наново лагано ускомеша, пише лист и додаје да обележавање годишњице "Олује", која се у две државе доживљава дијаметрално супротно, никад не прође без огорчених коментара.

Ове године свој прилог је дао и новосадски градоначелник Милош Вучевић рекавши да никог не осуђује, али да никад неће разумети Србе који се на тај дан затекну на одмору у Далмацији, Истри, на острвима.

Управо тога дана у Хрватској се одмарало око 13.500 гостију из Србије. Није забележено да је иједан имао неких проблема због тога што је из Србије. Као ни 127.000 српских туриста, који су изабрали Хрватску за одмор од почетка ове године, наводи загребачки дневник.

За добре бројке, оцењује лист, заслужне су и активности Хрватске туристичке заједнице.

"Нису гости из Србије друкчији од туриста из других европских земаља. Мењају дестинације, истражују и долазе онолико колико имају интереса и могућности, а домаћини у Хрватској их дочекују једнако као и друге. Наши туристички радници нису оптерећени политиком и националностима и сигурност њиховог боравка је престала да буде тема још пре седам-осам година. Не кажем да неки гости из Србије нису код нас доживели неку неугодност, провалу у аутомобил и слично, али то се исто тако догоди и неком Немцу, Италијану", казао је Борис Жгомба, председник Удружења путничких агенција Хрватске привредне коморе и челник туристичке компаније Uniline, која има представништво и у Србији.

Ове године његова агенција бележи појачано занимање српских туриста за одмор у Хрватској у односу на прошлу годину, а интерес се још пре неколико година проширио с истарских и кварнерских дестинација и на Далмацију, пише Вечерњи лист.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa