Инфо

11. август 2022.11. авг 2022.
Фото: Бета

Фото: Бета

Вучић: Желимо да помогнемо пољопривредницима, али државна каса није ћуп без дна

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да се држава труди да изађе у сусрет незадовољним пољопривредницима, да су у праву за одређене ствари, али да државна каса није ћуп без дна.

"Држава се бори да реши проблеме и помогне. Има ту много часних и добрих људи и у праву су људи за одређене ствари, али станите мало, није то ћуп без дна", рекао је Вучић новинарима.

Он је подсетио да се из буџета "за субвенције за пољопривреду издваја 500 милиона евра годишње и да је то 380 одсто више него пре десетак година".

"Субвенције за подстицеје пољопривреди су пре 10-12 година износиле 14 милијарди динара, а данас 51 милијарду динара", казао је Вучић.

Рекао је да очигледно никада није доста новца, указавши и да сви медији подржавају захтеве пољопривредника који су поред осталог тражили да минимална цена сунцокрета буде 700 евра по тони.

"Само нећете да кажете да је један од основних захтева већа цена уља, а када буде већа цена уља, онда ћете да изађете против нас и да кажете што нам је висока цена уља", казао је Вучић.

Незадовољни пољопривредници, који су претходна два дана блокирали саобраћај у више места у Србији, захтевају и субвенције за гориво, слободан извоз пољопривредних производа, мораторијум и замрзавање кредита, премију за млеко од 15 динара по литру, као и 30 одсто субвенција за ђубриво, а траже и да се прогласи елементарна непогода због велике суше.

Састанак који су имали са председницом Владе Србије је завршен пре око сат и по времена, а испуњен им је само захтев да се укине забрана извоза пољопривредводних производа.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa