Инфо

14. август 2022.14. авг 2022.
Пољопривредници шести дан блокирали булевар у центру Новог Сада

Пољопривредници шести дан блокирали булевар у центру Новог Сада

Пољопривредници који шести дан протестују испред Покрајинске владе, данас су, нешто након 10 сати, блокирали део Булевара Михајла Пупина у Новом Саду.

Како пише портал 021.рс, тренутно је проходан Варадински мост, док је Булевар Михајла Пупина затворен од Варадинског моста до раскрснице са Улицом Модене и Улицом Жарка Зрењанина.
Између моста и Бановине има око 50 трактора, а пољопривредници нису најавили колико ће та блокада трајати.

Пољопривредник Радослав Адамовић рекао је за тај портал да су они већ направили уступке и да су данас поново послали захтеве министарству, те да сада чекају одговоре.

"То је црвена линија испод које нећемо ићи. Уколико ово наиђе на негативан одговор, ми ћемо још појачати наше захтеве, односно враћамо се на претходне захтеве, јер незадовољство народа расте", наводи Антић.

Како пише портал, блокаде се данас очекују и у Вршцу, Свилајнцу, Опову, Сомбору, Клеку, Башаиду, Житишту, Сефкерину и у још неким местима.

Пољопривредници захтевају откупну цену сунцокрета од минимум 700 евра по тони, субвенције за гориво, слободан извоз пољопривредних производа, мораторијум и замрзавање кредита, премију за млеко од 15 динара по литри. Такође траже 30 одсто субвенција за ђубриво, као и да се прогласи стање елеменатарне непогоде због велике суше.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa