Инфо

15. август 2022.15. авг 2022.
Глас Подриња

Глас Подриња

Данас почеле бесплатне обуке у ЦСУ Шабац

У Центру за стручно усавршавање данас су започеле бесплатне обуке које организује Компанија Bex-Express у сарадњи са локалном самоуправом. Полазници ће имати прилику да стекну знање у вези са основама веб програмирања, унапређењем веб презентације, радом са базама података, основним концептима безбедности ИТ инфраструктуре. Такође, након завршене обуке, имаће могућност запослења у Bex-Express компанији.

- Привредни савет града Шапца и Локални савет за запошљавање су на заједничком задатку, а то је дефинисање потреба нашег града и пружање адекватног одговора кроз различите мере и програме дефинисане ЛАПЗ-ом у циљу одрживог повећања запослености. Циљеви локалне политике запошљавања су пружање подршке радном ангажовању лица из категорије теже запошљивих лица, побољшање услова за запошљавање младих, смањење незапослености жена, развој каријерног вођења и саветовања и повећање компетенција незапослених лица кроз стицање знања и вештина кроз кратке обуке. Тренинг центар постаје значајан ресурс где се организују акредитоваане обуке путем којих незапослена лица стичу нова знања и вештине,а привреда добија квалификовану радну снагу, што је императив тржишта рада. Обуке које данас почињу прави су пример за све наведено, каже Јелена Милошевић, чланица Градског већа и додаје да се нада да ће полазници након завршене обуке бити адекватно радно ангажовани.

Према речима Игора Стојановића из Компаније Bex-Express неће сви полазници едукације бити запослени, него они који покажу одређени ниво интересовања и познавања материје.
- Наши едукатори су ту да им пруже основне информације које су битне за рад ИТ стручњака у нашој компанији. Сви имају прилику да се докажу, а у зависности од тога како прођу обуку,правићемо селекцију. С обзиром да је ИТ високорастућа индустрија кадрова, свако ко покаже потребан ниво знања имаће прилику да ради и сарађује са нама. Обука је усмерена на подршку младим људима који проналазе своју будућу каријеру у ИТ сектору, нуди им практично знање у намери да их међусобно повеже, да им омогући да стекну вештине и помогне им да се пронађу у одређеној области ИТ-а који је јако сложена индустрија и комплексан сектор, каже Стојановић.

Обуке Веб програмирање и Мрежа и мониторинг трајаће две недеље.
- Запослен сам, али сам дошао да научим нешто ново. Када имамо теријско знање, лако ћемо се снаћи у пракси, каже један од полазника.
Глас Подриња

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa