Инфо

16. август 2022.16. авг 2022.
Бета

Бета

Пољопривредници наставили блокаде саобраћајница у Новом Саду

Пољопривредници у Новом Саду и даље под блокадом држе део Булевара Михајла Пупина, од Варадинског моста до Скупштине града, односно до раскрснице Улице Модене и Жарка Зрењанина.

Представник незадовољних пољопривредника на преговорима са представницима Владе Србије Милета Сланкаменац потврдио да је план да блокаде буду настављене широм Србије јер још нису испуњени њихови захтеви.

Како је појаснио за портала 021.рс, на јучерашњим преговорима договорен је износ премије за млеко, мораторијум на кредите, субвенције за нафту, али да нема договора о откупној цени сунцокрета.

Ратари су кориговали свој захтев са 75 на 73 динара по килограму сунцокрета, али им Влада нуди 70,50 динара, рачунајући и све манипулативне трошкове.

Састанак премијерке Ане Брнабић и ратара трајао је јуче око девет сати и прекинут је нешто после 19 часова како би пољопривредници изашли и о резултатима преговора обавестили људе на блокадама.

Представници пољопривредника сада чекају да Влада Србије мејлом јави цену сунцокрета, а неопходно је да та цена буде бар 73 динара како би био постигнут договор.

Протести незадовољних пољопривредника почели су пре осам дана и проширили у великом броју места у Србији.
Бета

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa