Инфо

16. август 2022.16. авг 2022.
Бета

Бета

Пољопривредници: Дали смо све од себе, држава је дала добар део, уљаре су у овом тренутку проблем

Представник удружења пољопривредника из Стига Милан Марковић рекао је данас да су на састанку у Влади Србије пољопривредници дали све од себе, да је држава дала добар део у преговорима, али да су у овом тренутку уљари проблем.

"Пољопривредници су били крајње флексибилни на јучерашњем састанку. Могу да кажем да је чак и држава дала све напоре, да су сада највише очи упрте у уљаре због цене сунцокрета, јер оне нису хтеле да попусте ни мало и да се ослободе своје зараде и свог профита", рекао је Марковић агенцији Бета.

Он је додао да су пољопривредници били спремни да прихвате цену сунцокрета од 73 динара, што би значило да би на сваком откупном месту у Србији пољопривредник, био он мали или велики, имао загарантовану ту цену сунцокрета.

"Ми смо били спремни то да прихватимо они нису хтели нама да изађу у сусрет. Блокаде се настављају док се не реши ствар. Сишли смо испод нашег минимума", рекао је Марковић.

Он је нагласио да су синоћ улице биле отворене за саобраћај "у знак добре воље", као и да пољопривредници немају намеру да угрожавају грађане, али да не знају други начин како да искажу своје незадовољство и проблем у којем се налазе.

Марковић је рекао да ратари очекују ускоро одговор надлежног министарства о цени сунцокрета.

На јучерашњем састанку у Влади Србије, који је трајао скоро девет сати, постигнут је договор о премијама за млеко 15 динара по литру, а претходно је испуњен захтев да се укине забрана извоза јестивог уља, као и да их полиција не терети због претходних протеста и блокада саобраћаја.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa