Инфо

17. август 2022.17. авг 2022.
Бета

Бета

Вучић и Курти данас одвојено са Столтенбергом

Председник Србије Александар Вучић и премијер Косова Аљбин Курти одвојено ће данас у Бриселу разговарати са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом, дан уочи нове рунде дијалога Београда и Приштине уз посредовање ЕУ.

Столтенберг ће се састати прво са Вучићем, а потом са Куртијем, а после одвојених разговора најављене су конференције за новинаре, у 15.30 Столтенберга и Вучића, а у 17 сати Столтенберга и Куртија.

Вучић је прошле недеље рекао да ће са Столтенбергом разговарати због улоге коју НАТО и Кфор имају на Косову.

"То ће бити даљи разговори о успостављању добре сарадње, добре комуникације која је веома важна у кризним моментима. Надам се да ћемо имати добар разговор. Имали смо већ телефонски разговор и договорили смо се да седнемо и о свим проблемима на Косову, посебно на северу, разговарамо у Бриселу", рекао је Вучић.

Нова рунда дијалога Косова и Србије најављена је за четвртак, а ЕУ је саопштила да ће бити расправљано о свим отвореним питањима поновивши да је за Брисел "најважније да две стране обуставе непријатељства, уз запаљиве поруке и напетости и да делују одговорно".

Вучић је уочи дијалога рекао да је кључно да се у дијалогу донесе одлука о спровођењу споразума о Заједници српских општина на Косову.
Курти је изјавио да се разговор мора усредсредити на узајамно признање и рекао да не жели да расправља о спору око регистарских таблица и личних карата за Србе на Косову.



Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa