Инфо

18. август 2022.18. авг 2022.
Младен Стефановић (фото: print screen)

Младен Стефановић (фото: print screen)

Преминуо Младен Стефановић (1951 - 2022)

Како незванично сазнајемо, некадашњи фудбалер и тренер шабачке Мачве, шабачког Радничког, ОФК Београда и интернационалац на више континената Младен Стефановић преминуо је данас у Шапцу изгубивши битку са тешком болешћу.

Стефановић, свима познат као Млађа "вампир" рођен је 1951. године у Шапцу. Фудбалски је стасао у Мачви где је прошао све такмичарске категорије, а потом дебитовао и у првом тиму. Један период каријере је провео у другом шабачком клубу Радничком, потом се вратио у Мачву. Наступао је у ОФК Београду, играо у Француској за екипу Париза, Канади у Ванкуверу, Пећи, а потом се посветио тренерском послу.

Почео је и тренерску каријеру у млађим категоријама Мачве, дебитовао и као тренер првог тима у сезони 1993/94. Преносио је знање и у Ел Салвадору где је предводио шампиона ове државе.

По повратку у Србију поново преузима Мачву и после година проведених у Српској лиги успева да свој матични клуб врати у други ранг почетком овог века, промовишући при томе неколико младих играча. Предводио је и шабачки Раднички у два наврата, као и екипу Беочина у Другој лиги, Рудар Костолац, Доњи Срем. Радни век је завршио у Спортском савезу Шапца.

Потицао је из спортске породице. Његов отац Сава један је од најбољих шабачких фудбалера у историји. Стриц Димитрије је такође наступао за Мачву, Партизан и Спартак, обојица су били тренери интернационалци, а у фудбалу је и Младенов син Сава, који носи име по деди.

Време и место сахране биће накнадно одређени.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa