Инфо

22. август 2022.22. авг 2022.
Театар Лево награђен на трећем ИНТЕФ-у

Театар Лево награђен на трећем ИНТЕФ-у

Београдско позориште Театар Лево освојило је награду на трећем интернационалном фестивалу ИНТЕФ, завршеном у недељу увече у Мишару код Шапца.

Како су саопштили организатори, то култно позориште које је представило београдску аматерску сцену, представом " Мисури", освојило је у недељу увече награду за визуелни идентитет "Владислав Лалицки", по оцени стручног жирија.
У тој представи описаној као постапокалиптична драма играо је глумац Дамјан Диклић, који је преминуо 21. априла 2021. Диклић, који је у представи играо улогу Аласа, рекао је једном приликом да његов лик "пеца људске душе и рибе".

"Представа је за све учеснике, посебно емотивно захтевна, јер је са Дамјаном, који је преминуо пре више од годину дана, изгубила снагу коју јој је он давао и оставила нас да се, како знамо и умемо, за њу боримо, као да то већ није само по себи довољно... Е па баш упркос свему томе поново смо показали како и колико се треба, мора и може поштовати и безусловно волети позориште", изјавила је уметничка директорка Театра Лево Аника Лехки.

Према њеним речима, жири учесника, такође је номиновао Даницу Миљановић за улогу Клинке у представи "Мисури", а публика јој је дала друго место у омладинској селекцији.

"А највећа награда је, заправо, осећање да за овој свет још има наде и да, ако закотрљаш зрно смисла, мораш добити бисер", додала је Лехки.

Фестивал, ове године под мотом "Глумци у земљи чуда", који је почео 15. августа, завршен је у недељу увече доделом награда и сценском минијатуром "Човек је постао од птице", насталом у продукцији фестивала, а као резултат глумачких радионица Анике Лехки.

На програму су биле представе глумачких ансамбала из Северне Македоније, Босне и Херцеговине и Србије.

Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa