Инфо

22. август 2022.22. авг 2022.
Вулин са Лавровом у Москви: Србија једина у Европи која није део антируске хистерије

Вулин са Лавровом у Москви: Србија једина у Европи која није део антируске хистерије

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је данас на састанку са шефом руске дипломатије Сергејем Лавровом у Москви да је Србија једина земља у Европи која није увела санкције Русији и која није постала део "антируске хистерије", саопштило је Министарство унутрашњих послова.

Вулин је, како се наводи, рекао да Србија коју води председник Александар Вучић "не заборавља вековно братство" са Русијом, и изразио "велику захвалност" Москви "на доследном поштовању суверенитета и интегритета Србије и непризнавању лажне државе Косово".

Лавров је казао да ће руска држава наставити да пружа подршку Србији у очувању територијалне целовитости, наводи се.

Српски министар је рекао да је Лавров "искрени пријатељ" Србије и српског народа и додао да "дубоко жали" што је шефу руске дипломатије вољом других земаља онемогућена посета Београду у јуну. Навео је да су забраном доласка Лаврова у званичну посету Србији прекршени и погажени сви принципи међународног права, пише у саопштењу.

Вулин је казао и да Србија "никада неће заборавити" помоћ Русије и њеног председника Владимира Путина, "који је на позив председника Вучића 2015. године спречио доношење британске резолуције у Уједињеним нацијама по којој би Срби били проглашени геноцидним народом", додаје се.

На састанку Вулина и Лаврова је истакнуто да Србија и Русија и у временима великих изазова имају "изузетне дипломатске односе" и успешну билатералну сарадњу, као што и председници Вучић и Путин имају "изузетно добре личне односе", наводи се.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa