Инфо

23. август 2022.23. авг 2022.
Фото: Глас Подриња (Александар Мијаиловић и Милутин Станковић)

Фото: Глас Подриња (Александар Мијаиловић и Милутин Станковић)

Станковић (ГО Заједно Шабац): Кривична пријава за блокаду моста противзаконита

Милутин Станковић из Градског одбора странке Заједно Шабац у уторак је у својству грађанина дао изјаву у Прекршајном суду, поводом личног захтева за судско одлучивање у вези са прекршајном пријавом која је против њега поднета за боравак на шабачком мосту током протеста 4. децембра прошле године.

-Сматрам да је та пријава Полицијске управе противзаконита. Сви ми који смо тог дана били на мосту нисмо га блокирали. Аутомобили су стајали и са једне и са друге стране, возила Хитне помоћи и погребне службе су могла да прођу. Људи који су тог дана били на мосту окупили су се у знак протеста против Полицијске управе града Шапца и деловања полиције, која се само седам дана пре тога повукла и дозволила да криминалци са моткама, палицама и чекићима туку народ. Очекујем да ћемо ускоро да почнемо да живимо у земљи у којој ће ти људи који су се повукли, као и они који су нас напали моткама, али и они правосудни органи који држе кривичне пријаве у својим фиокама и још увек не покрећу поступке, одговарати у складу са законом- рекао је Станковић.

Шеф правног одбора странке Заједно Шабац адвокат Александар Мијаиловић истакао је да Устав у члану 54 гарантује право грађанима на мирно окупљање и протест.

-То је оно што се и дешавало. Страшно је што полиција подноси те прекршајне налоге, без икакве везе и логике. Често ти полицајци који су наводно непосредно опажали прекршаје нису уопште били на лицу места или нису извршили идентификацију грађана у складу са законом или, ако су их наводно идентификовали, онда не знају ни где су ти грађани били, где су тачно стајали, у које време су дошли, да ли је саобраћај био блокиран или није. Жао ми је полицајаца који у томе учествују, претпостављам по идеји Вулина који покушава репресијом да спречи грађане да протестују. Досадашња судска пракса показала је да су досуђивали у корист грађана и ослобађали их прекршајне одговорности које овде и нема. Надамо се да ће тако бити и у Шапцу- нагласио је Мијаиловић.

Он је позвао све грађане који су добили прекршајне пријаве да се јаве Градском одбору странке Заједно, како би добили бесплатну правну помоћ.
Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa