Инфо

23. август 2022.23. авг 2022.
Beta

Beta

ПКС позива компаније да конкуришу за програм подршке 'Моја прва плата'

Привредна комора Србије (ПКС) позвала је данас компаније да конкуришу за програм подршке "Моја прва плата" који је расписала Национална служба за запошљавање, а који се реализује уз подршку Министарства за рад, Министарства финансија Србије и Канцеларије за информационе технологије и електронску управу.

Програмом "Моја прва плата" стварају се додатне могућности за решавање проблема недостатка кадрова у привреди, као и за радно оспособљавање и запошљавање младих, наведено је у саопштењу.

Пријава послодаваца у трећем циклусу "Моје прве плате" почиње данас и траје до 22. септембра, а у програму могу учествовати сви привредни субјекти који послују на територији Србије, предузетници, микро, мала, средња и велика предузећа.

"Послодавци заинтересовани да обезбеде квалитетан, образовани кадар уз подршку државе, а тиме помогну запошљавање и останак младих у земљи, могу да се пријаве путем портала www. мојапрваплата.гов.рс, где оглашавају конкретне радне позиције за које ће се, током октобра, кандидати опредељивати", саопштила је ПКС.

Компаније, како је указано, кроз овај програм Владе Србије добијају могућност да изаберу кандидате које ће обучити у складу са својим потребама, да новим запошљавањем повећају обим пословања и инвестирају у развој људских ресурса.

Према измењеној Уредби о програму подстицања запошљавања младих "Моја прва плата", повећани су износи новчане накнаде младима који ће бити укључени у овај програм по новом јавном позиву.

Током деветомесечног оспособљавања у компанијама, за младе са средњим образовањем износи су повећани са 22.000 на 25.000 динара месечно, а за младе са високим образовањем са 26.000 динара на 30.000 динара месечно.

Поред тих износа, послодавци могу корисницима да исплате и додатна средства.

Програм "Моја прва плата" почео је 2020, а до сада, током прва два циклуса, укупно 10.371 послодавац примио је на оспособљавање 17.196 кандидата, док ће у трећем циклусу још 10.000 младих са средњим и високим образовањем, добити прилику да стекне прва радна искуства и оспособи се за самосталан рад.

Услов је да немају више од 30 година живота, да су без радног искуства и да се налазе на евиденцији незапослених Националне службе за запошљавање.

Детаљније информације о конкурсу доступне су на веб сајтовима: www.нсз.гов.рс и www.мојапрваплата.гов.рс
Beta

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa