Инфо

27. август 2022.27. авг 2022.
Србија има документе седам нових држава о повалчењу признања Косова

Србија има документе седам нових држава о повалчењу признања Косова

Председник Александар Вучић изјавио је данас да не планира да промени став да је Косово Србија и навео да се у фиоци министра спољних послова налазе документа седам нових држава о повлачењу признања независности.

На конференцији за новинаре у Председништву, Вучић је рекао да су представници Приштине радили активно на томе да неке велике земље Африке и Азије признају Косово али да ни Београд није седео скрштених руку па је сада број нових земаља који су повукли признање са четири повећан на седам.

"Када буде требало - обелоданићемо", рекао је он.

На питање како коментарише захтев специјалног америчког изасланика за Западни Балкан Габријела Ескобара да се заборави наратив по којем је Косово Србија, Вучић је рекао да он нема ни права ни жеље да то заборави.

"Као председник нити могу нити желим да заборавим да је Косово Србија. Али реч је о коректном човеку који представља америчку политику. Шта очекујете од њега? То је нека новост? Па то нам (из Америке) говоре већ 23 године", рекао је Вучић.

Он је рекао да не треба од Америке очекивати да промени став о независности Косова као и да од тога не треба правити фаму, јер су то сви знали.

"Али речено је да ће сада тема бити и Заједница српских општина. Не знамо када, јер је у Приштини очигледно проблем са тим, али и то је ипак помак. Немам проблем да причамо о Отвореном Балкану, али не можете да нам одузмете право да мислимо да Срби са Косова припадају Србији. Ми мислимо тако и зато и имамо дијалог", рекао је Вучић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa