Инфо

30. август 2022.30. авг 2022.
Фото: Бета

Фото: Бета

Вучић: Проблем са таблицама неће бити решен пре септембра

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да не види начин да проблем са регистарским таблицама са Приштином буде решен пре 1. септембра и изразио уверење да ће Косово свакако покренути кампању промене тих таблица за Србе.

"Ја мислим да неће имати великог успеха у томе. Иако је косовски премијер Аљбин Курти у Бриселу рекао да ће имати успеха и да ће Срби бити заинтересовани за замену таблица. Видећемо, то је процес који ће да траје. Не постоји шанса да се то реши пре 1. септембра", рекао је он.

Вучић је у Председништву рекао да остаје да се види да ли ће доћи до промена након самита држава Балкана и посете турског председника Реџепа Тајипа Ердогана и неких других европских представника, али да се њему чини да тренутно нема могућности помака.

"Нема жеље код Приштине да се разговара о рационалним и компромисним решењима. Можда то само ја мислим, можда Европљани знају боље", рекао је он.

Он је додао да је Србија увек на страни међународног права у свим случајевима и међународним споровима и да је једина политика званичног Београда поштовање Повеље УН и свих међународних резолуција.

Говорећи о предстојећим проблемима са струјом, Вучић је рекао да ће Влада ускоро изаћи са мерама за све грађане како би та криза била избегнута.

"Јуче смо увезли више од четири гигавата струје и то је коштало 2,4 милиона евра. Плаћали смо 530 евра по мегават сату а продајемо ту струју за 41 евро, дакле 14 пута мање. То не може да издржи нико, а тек је лето. У сваком случају, биће много тешко лето, још тежа јесен и најтежа зима. Борићемо се заједно", рекао је он.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa