Инфо

31. август 2022.31. авг 2022.
XIX редовно заседање (фото: Мачва инфо)

XIX редовно заседање (фото: Мачва инфо)

Седница Скупштине општине Богатић

Деветнаеста редовна седница Скупштине Општине Богатић одржана је данас, на којој су се одборници изјашњавали о осамнаест тачака дневног реда. Усвојена је Одлука о доношењу годишњег Програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији општине Богатић за 2022. годину, као и Одлука о Општинској управи Општине Богатић, што је образложио начелник, Бранко Даниловић.

Подржан је и предлог Одлуке о утврђивању ерозивних подручја и мера за спречавање штета од ерозије на територији општине Богатић.

Извештај о раду ЈКП „Богатић" за 2021. годину присутнима је образложио директор предузећа, Владан Попадић, који је потом објаснио и Извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања ЈКП-а за првих шест месеци текуће године.

Директорка Центра за социјални рад Богатић, Љиљана Јуришић, за говорницом је предочила Наративни извештај о раду Центра за претходну годину, који су одборници потом подржали, док је сагласност дата и на Програм рада и Финансијски план Народне библиотеке "Јанко Веселиновић" Богатић за 2023. годину, што је објаснила директорка Драгица Тешић.

Усвојена су и Решења о прибављању у јавну својину непосредном погодбом катастарске парцеле у Очагама, ради продужења постојећег некатегорисаног пута, као и катастарске парцеле у Богатићу, ради развоја коњичког спорта.

Констатовани су престанци мандата члана Управног одбора Центра за социјални рад „Богатић“, чланова у школским одборима Основне школе Вук Караџић" Бадовинци, Мачванске средње школе у Богатићу и Основне школе “Никола Тесла” у Дубљу, а потом су именовани нови чланови.
Мачва инфо

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa