Инфо

1. септембар 2022.1. сеп 2022.
Ивана Мићовић (Фото: Глас Подриња)

Ивана Мићовић (Фото: Глас Подриња)

Две нове перспективне обуке у Тренинг центру

Град Шабац, у сарадњи са Центром за стручно усавршавање, реализује две обуке за незапослена лица која су на евиденцији Националне службе за запошљавање. Организоваће се обуке за електролучно и електроотпорно заваривање и за управљање виљушкаром.

-Планирано је по осам полазника и за једну и за другу обуку. Рок за пријаву је до 15. септембра и она се подноси на јединственом управном месту у Градској управи и преко званичног сајта града Шапца. Уз попуњени образац прилаже се лична карта, фотокпшија дипломе и потврда из НСЗ. Обуке ће се реализовати током септембра и октобра. Обука за заваривање ће трајати 400 радних сати, а обука за управљање виљушкаром 105 сати. По завршетку обуке полазници ће добити сертификат. Обуке су акредитоване и перспективне. Знатно повећавају могућност за запошљавање. Истраживањем тржишта смо установили да су ова занимања јако важна и дефицитарна, односно да су наши привредници исказали потребу за њима, наводи Ивана Мићовић, сарадник на пројекту "3Е".

Обуке су финансиране у оквиру пројекта "3Е" где град Шабац учествује у ИПА програму прекограничне сарадње са Босном и Херцеговином.

Обуке ће се реализовати у Тренинг центру на Летњиковцу.
Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa