Инфо

3. септембар 2022.3. сеп 2022.
Туристичка организација града Шапца/Фејсбук

Туристичка организација града Шапца/Фејсбук

"Чивијада" са "Чивијашким карневалом" од 15. до 17.септембра

Забележите у свом календару 15, 16. и 17. септембар 2022. године, јер нам тада почиње чувена манифестација "Чивијада" са "Чивијашким карневалом".

Туристичка организација града Шапца/Фејсбук

Прослава и празник смеха, фестивал хумора и сатире!
"Чивија у Шапцу има универзалну употребу. Све што у граду добро стоји, све је чивија учврстила, све што клима, то су привремено, у шали извадили чивију."

Како и када је постала шабачка чивија, као преносно значење казивања, шала и пошалица, до данас се не зна. Коме су Шапчани извадили чивију, краљу Милану или кнезу Михаилу Обреновићу, до данас се нису договорили.

Сваке године, септембра месеца, пред Малогоспојински шабачки вашар одржава се у Шапцу „Чивијада“. То је културно-туристичка манифестација која се одржава од 1968. године под слоганом “Белосветски вашар хумора и сатире”. Ова манифестације негује изворни хумор народа овог краја, Мачве, Посавотамнаве и Поцерине, и наравно града Шапца како центра свих збивања. „Чивијада“ одсликава дух Шапчана и њихову спремност на шалу и доскочицу, како на туђи тако и на сопствени рачун. Зато је чивија кључ који покреће СМЕХ!

Добро дошли на шабачку ЧИВИЈАДУ од 15. до 17. септембра 2022. године.
Туристичка организација града Шапца/Фејсбук

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa