Инфо

3. септембар 2022.3. сеп 2022.
Бета

Бета

Потписан споразум о сарадњи Србије и Бугарске у техничком одржавању пловног пута Дунава

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Томислав Момировић и амбасадор Бугарске Петар Дојков, у име Министарства транспорта и комуникација негове земље, потписали су у данас споразум о сарадњи на техничком одржавању пловног пута Дунава.

Како се наводи у саопштењу из ресорног министарства, документом који је потписан у Влади Србије предвидјена је сарадња на техничком одржавању кључних за сектор превоза робе на пловном путу Дунава, на деоници измедју 610. и 375. километра реке.

Момировић је након потписивања казао да ће се радови врло брзо извести у Бугарској, као и да су они од немерљивог значаја за Србију, српску економију и за енергетску стабилност.

"Због ниског водостаја тренутно нам је блокирано више од милион тона угља, више од 400.000 тона житарица, као и производи за нашу челичну и хемијску индустрију", истакао је Момировић.

Бугарски амбасадор захвалио је Момировићу на конструктивном дијалогу у билатералним односима његове земље и Србије.

"Бугарска високо цени могућност продубљивања сарадње проширењем билатералне правне основе уз посвећеност одржавању реке Дунав и поздравља заједнички рад две државе на обезбеђивању несметаног транспорта и снабдевања дуж реке Дунав, који је важан европски пловни пут и део главног трансевропског транспортног коридора Рајна-Дунав", рекао је Дојков.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa