Инфо

3. септембар 2022.3. сеп 2022.
Бета

Бета

Брнабић: Никад позитивнијa емоција међу нама на Отвореном Балкану као током Сајма вина

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да у претходних седам година није осетила "позитивнију емоцију измедју нас на Отвореном Балкану" као током претходна три дана Сајма вина у Београду.

Брнабићева је на проглашењу победника Првог меďународног сајма вина у оквиру иницијативе Отворени Балкан, рекла да је та манифестација "на понос свима у Србији и на Балкану".

"То јесте један европски догадјај који нас на Балкану, током ова четири дана, ставља у сам центар вина и виноградарства и показује шта као Балкан можемо понудити Европи и свету, на ком нивоу и ког квалитета", рекла је Ана Брнабић.

Наводећи да је на сајму учествовало готово 400 излагача из 22 земље, премијерка је оценила да су они "помогли да једну брилијантну политичку визију још више учврстимо".

"Никад током претходних седам година нисам осетила позитивнију емоцију измедју нас на Западном Балкану као у претходна три дана. Речи које могу да опишу претходна три дана су заједништво, међусобна подршка, узајамно поштовање", навела је премијерка.

Оценила је да је Отворени Балкан "једина гаранција за лепшу и сигурнију будућност наше деце" и додала да је манифестација у Београду помогла привлачењу Црне Горе и БиХ у иницијативу коју су покренуле Србија, Северна Македонија и Албанија
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa