Инфо

7. септембар 2022.7. сеп 2022.
Ер Србија и у августу превезла више од 400.000 путника

Ер Србија и у августу превезла више од 400.000 путника

Компанија Ер Србија саопштила је данас да је током августа, други месец заредом, успела да превезе више од 400.000 путника преко матичног аеродрома у Београду и ваздушних лука у Нишу и Краљеву, што је највећи број превезених путника током тог месеца још од 2013, од када компанија послује под садашњим именом.

Број путника повећан је за 38 одсто у односу на исти месец 2021, односно за два одсто у односу на август рекордне претпандемијске 2019.
Како је наведено, добре резултате постигао је чартер превоз, у оквиру којег је превезено скоро 90.000 путника, а поред чартер летова, током августа забележено је и снажно кретање дијаспоре из Србије и региона, што је резултирало порастом броја превезених путника на рутама ка Западној Европи.

Највећи раст, од 290 одсто, бележи Рим, после којег следе Милано са (224 одсто), Штутгарт (208 одсто), Диселдорф (140 одсто) и Лондон (129 одсто).

Српска национална авио-компанија процењује да ће број њених путника у августу, слично као и у јулу, чинити више од 55 одсто од укупног броја путника који су путовали преко Аеродрома Никола Тесла Београд.

"Током августа заузели смо прво место у ширем региону Балкана када је реч о недељном броју обављених летова", казао је директор комерцијале и стратегије Ер Србије Бошко Рупић и додао како је уверен да ће број путника на летовима Ер Србије расти.

Овог лета, национални авио-превозник лети са 15 аеродрома у земљама бивше Југославије, што је раније био случај једино са његовим претходником, компанијом ЈАТ.

Саобраћај се у региону највише одвијао ка Тивту и Подгорици, Љубљани и Скопљу, а нешто мањи број летова реализован је ка Хрватској и Босни и Херцеговини.

Раст броја превезених путника, у односу на исти месец претходне године, забележен је и ка Софији (172 одсто) и Букурешту (80 одсто).

"За Ер Србију регион Балкана, повезивање балканских земаља и мобилност њихових становника од изузетне је важности. У складу са тим, национална авио-компанија је активно учествовала на недавном догађају који је у Београду организован у оквиру иницијативе 'Отворени Балкан'", навела је компанија у саопштењу.
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa