Инфо

7. септембар 2022.7. сеп 2022.
Вучић: Одличан, отворен и пријатељски састанак с Ердоганом

Вучић: Одличан, отворен и пријатељски састанак с Ердоганом

Председник Србије Александар Вучић оценио је да је "као и увек до сада, имао одличан, пријатељски и отворен разговор" са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом.

"Разменили смо мишљења о свим питањима од значаја за наше две земље, као и о актуелним геополитичким изазовима на регионалном и глобалном плану", написао је Вучић на Инстаграму уз фотографије свечаног дочека који је за турског председника приређен испред Палате Србија.

Након састанка двојице председника, следи пленарни састанак делегација две земље, а затим ће бити потписан низ споразума о сарадњи две земље у присуству Ердогана и Вучића.

За поподне је планиран српско-турски бизнис форум, на ком је најављено учешће око 500 привредника из око 330 компанија из Србије и Турске, из сектора грађевине, енергетике, обновљивих извора енергије, банкарства, текстила, медицинске опреме, прехране и логистике.

Ердоган је јуче допутовао у Београд у склопу тродневне посете региону. Пре Београда боравио је у Сарајеву, а сутра ће посетити Хрватску где ће разговарати са највишим државним званичницима и отворити Исламски културни центар и џамију у Сиску.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa