Инфо

7. септембар 2022.7. сеп 2022.
Ердоган: Турска спремна да пружи подршку Србији и Косову да превазиђу изазове

Ердоган: Турска спремна да пружи подршку Србији и Косову да превазиђу изазове

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас да је турска спремна да пружи подршку Србији и Косову да превазиђу изазове и да се нада да постоји позитивно убрзање решавања проблема, које ће бити одрживо на Балкану, јер Балкан "не може да толерише овакву врсту проблема више".

Упитан о томе кога види као главног кривца за кризу у Украјини, Ердоган је на конференцији за новинаре заједно са председником Србије Александром Вучићем, изјавио да је Турска увек тежила политици равнотеже између Русије и Украјне, што намерава и да настави.

"Постоји неколико земаља на Западу чији пристип ситуацији не видимо као исправан. Постоји политика која је заснована на подстрекивању, а такву политику следи Запад. Када планирате да спроводите политику засновану на провокацијама, не можете постићи резултате", рекао је он.

Додао је да у таквом рату не може да постоји победник, али да може бити много губитника и да не види да ће се он брзо завршити.

"Људи губе животе, али морам да поменем и финансијске губитке током оваквих ратова", рекао је он и додао да је и финансијско улагање у оружје економски губитак и да тиме не могу да се постигну резултати.

Ердоган је упозорио да се Путин не потцењује јер су цене у Европи порасле онда када је Русија престала да испоручује природни гас.

"Сви покушавају да пронађу начин како да преживе ову зиму. А што се тога нисте раније сетили зато што Русија има овај важан адут о својим рукама", рекао је он.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa