Инфо

7. септембар 2022.7. сеп 2022.
ОБ Шабац

ОБ Шабац

Допремљен нови 64–слајсни скенер у ОБ Шабац

Општој болници „Др Лаза К. Лазаревић“ Шабац данас је испоручен 64–слајсни скенер Revolution EVO, америчког произвођача Џенерал електрик (GE). Уз овај најсавременији дијагностички апарат за компјутеризовану томографију испоручен је и аутоматски инјектор. Скенер је постављен у Служби за радиолошку и ултразвучну дијагностику у приземљу Хируршког блока.

Будући да је реч о скенеру нове генерације са три дијагностичке станице, предуслов за његово постављање била је адаптација простора, као и радног окружења за особље. По уношењу у адаптирани простор почиње механичка инсталација апарата која ће трајати неколико дана.

Након инсталације апарата следи функционална проба, повезивање на систем PACS, као и контролна мерења зрачења. Обука запослених радиолошких техничара и лекара очекује се убрзо по добијању свих дозвола за рад.

За пацијенте је значајно то што нови скенер неће бити замена за постојећи, већ ће услуга бити ефикаснија и бржа, с обзиром на то да ће у функцији бити оба апарата.

Шабачка болница нови скенер добила је у оквиру пројекта „Хитан одговор Републике Србије на COVID–19“, који имплементира Министарство здравља, а финансира Међународна банка за обнову и развој.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa