Инфо

10. септембар 2022.10. сеп 2022.
Фото: Бета

Фото: Бета

Орлић: Очекујем да скупштинска седница о Косову и Метохији траје два дана

Председник Скупштине Србије Владимир Орлић изјавио је данас да очекује да ће седница парламента о Косову и Метохији, заказана за 13. септембар, трајати два дана.

Орлић је за ТВ Прва рекао да су из Владе Србије добили извештај о току преговарачког процеса Београда и Приштине од 15. јуна 2021. године, када је председник Србије Александар Вучић у скупштини такође подносио извештај, до 1. септембра 2022. године.

"Од тог периода, до овог септембра, добили смо извештај, доћи ће председник Србије. Из Скупштине ће се обратити не само народним посланицима, него нашем народу о свим овим стварима - са чим се све суочавамо, са каквим ћемо се изазовима носити у наредном периоду, али и ономе што смо успели да урадимо за наш народ на Косову и Метохији", казао је он.

Говорећи о томе какву атмосферу очекује на седници, Орлић је рекао да не може да каже да очекује да ће сви на тој седници бити озбиљни и одговорни и да ће бити сложни око питања као што је Косово и Метохија.

Он је навео и да не зна како би опозиција могла да наступа уједињено на тој седници, јер у истим редовима седе они који су отворено за независно Косово, и они који су отворено за то да се сваки дијалог напусти и да "почне оружјем да се решава" и истакао да су и једни и други на "једнако неодговорним и за државу штетним и погубним позицијама".

Председник Србије Александар Вучић изјавио је раније данас да ће на седници Скупштине Србије о Косову и Метохији сам одговарати на питања посланика, пошто је мандатар тек изабран, а влада још није формирана.
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa