Инфо

10. септембар 2022.10. сеп 2022.
Глас Подриња: Истакнутим установама и појединцима општинске плакете

Глас Подриња: Истакнутим установама и појединцима општинске плакете

Обележен дан општине Богатић

Дан општине Богатић обележен је вечерас Свечаном академијом. Најзаслужнијим установама и појединцима уручена су општинска признања, а потом је уследео културно уметнички програм.

У поздравном говору председник општине Богатић, Милан Дамњановић је истакао:

-Сви носиоци плакета и повеља, свако у свом времену и делатности су допринели афирмацији наше заједнице и ставарњу њеног доброг имена и угледа у ширим оквирима. Уручивање награда је наш скроман начин да им се одужимо што су својим марљивим радом и врхунским достигнућима дали огроман допринос развоју овог краја, а уједно њихово професионално и животно опредељење и остварени резултати треба да буду путоказ и свима нама.

Глас Подриња: председник општине Богатић, Милан Дамњановић

Да бисмо визије претворили у стварност, и да Богатић постане место у које се много више долази него одлази, мораћемо сви заједно да радимо још вредније да будемо паметнији, удруженији, успешнији него икада.


По речима прдседника општине Богатић, данашњи Дан се обележава у лепшем Богатићу, месту које из године у годину постаје место угоднијег и лепшег живота свих грађана.

-Праћење државне политике изградње путева, реконструкције болница и домова здравља, модернизација управе и школства је темељ опстанка и останка наше деце у свом месту. Примамо сугестије, критике и радимо као ефикасан сервис грађана. Настављамо са применом и релизацијом инфраструктурних пројеката, прмовишемо природне ресурсе и туристичке потенцијале, чувамо културу, традицију и обичаје. Награђујемо најбоље студенте и спортисте, пружамо подршку новорођеним бебама, помажемо социјално угрожене, указујемо дужно поштовање најстаријим суграђанима. Проблема и препрека са којима се суочавамо је много. Процес доношења одлука није ни мало лак, иако са стране посматрано може изгледати као привилегија, али свака борба је увелико лакша када постоји тимски рад и када се осети оптимизам међу људима.

Људи су покретач свега, а наш Мачванин истински домаћин, вредан и поштен, радник и сељак, способан да изнесе терет свих друштвених промена и због тога заслужује да ужива у плодовима свога рада.


Председник општине Богатић у свом обраћању се захвалио на сарадњи председнику Републике Србије, Влади, јавним предузећима и установама, Мачванском управном округу, колегама из других градова и општина.

Глас Подриња: Општина Богатић никада није имала бољу сарадњу са републичким институцијама


-Мишљења сам да општина Богатић никада није имала бољу сарадњу са релевантним институцијама и појединцима. Подршка коју добијамо није само потврда исправности пута којим смо кренули, већ буди реалну наду, и оправдан оптимизам и означава осећај припадности и важности- изјавио је Дамњановић.

Глас Подриња: Свечаној академији присуствовао велики број представника јавног и политичког живота


Свечаности су присуствовали бројни представници јавног, политичког и културног живота, међу којима помоћница Министра рударства и енергетике Наталија Луковић, народни посланици у Скупштини Републике Србије: Драгана Лукић, Живан Бајић и Томислав Јанковић, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, представници дипломатског кора, свештенство СПЦ, представници градова и општина: Шапца, Сремске Митровице, Лозница, Ваљево, Бијељина, Коцељева, Владимириц, Осечина, Мали Зворник, Љубовија, Крупањ, Лепосавић и Медвеђа, делегација града Прокупља са којим је најављено скоро братимљење.

Глас Подриња: културно уметнички програм отворили најмлађи Богатинци


Дан општине Богатић се обележава 10. септембра у знак сећања на 10. септембар 1381. године када је Раваничком повељом Мачванска бановина ушла у састав средњевековне српске државе.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa