Инфо

12. септембар 2022.12. сеп 2022.
Фото: Мачваинфо.рс

Фото: Мачваинфо.рс

Patient Manu Пехар општине Богатић - Завршена галопска сезона на мачванском хиподрому

Узбуђења каква доликују финишу сезоне виђена су у недељу на хиподрому у Богатићу, петог тркачког дана. Преко шездесет галопера надметало се на стазама дугим од 1300 до 2400 метара, а због великог интересовања одгајивача на упису распсана је и трка више, те се овог недељног поподнева стартовало шест пута.
Фото: Мачваинфо.рс

Управо је прво надметање подељено на два старта, а овај тркачки дан отворила су трогода и старија грла у трци Категорије В на најкраћој дистанци, под називом “Добра година”. У оштрој борби три грла у самом циљу најбржа је изашла Џеа, власништво породице Радовановић из Богатића, са Миланом Конкољем у седлу (1:23,9). На друго место пласирала се Феллy, трећи је био Киллер Оф Спеед, а четврти Arlington Boy. Директор фирме Добра година, Предраг Којић уручио је победнички пехар.
Фото: Мачваинфо.рс

Иста мета и исто одстојање било је и у наредној трци, “Меморијалу Богдана Боце Терзића”, у ком је снаге на стази одмерило осам пунокрвних галопера. Да је ова дистанца данас у целости припала Мачванима потврдила је у маниру сигурно првопласирана Магдалена, Ненада Угљешића из Глушаца, и џокеј Алан Ордог (1:24,2). Друга је кроз циљ прошла Mistic Bel, трећу позицију изборио је Wilmer McClean, а четврти је био Velocyti. Породици Угљешић победнички пехар уручио је Владимир Терзић, син Богдана Боце Терзића.
Фото: Мачваинфо.рс

Пуна старт машина трогодих и старијих грла била је у наредној Хандикап И трци на 1400 метара, насловљеној “Дом здравља Богатић”. У маниру старт-циљ победу је однело грло Flitsch, власника браће Ватић, са џокејем Дарком Љубомировићем (1:28,8). Друго место припало је грлу Kameni Beely, трећа је била Роса Схам, а четврта Varenna Storm. Доктрор Горан Јездимировић испред Дома здравља Богатић уручио је пехар власницима за тријумф Flitscha.
Фото: Мачваинфо.рс

Мачвански двогодачки куп био је следећи на програму, у ком је десет грла снаге одмерило на стази од 1400 метара. У маниру надмоћно убедљива је била Polyxena, власништво АД Зобнатица, у чијем је седлу био Горан Мешетовић (1:32,9). Она је за седам дужина иза себе оставила другопласирано грло Antalya. Трећа је била Dark Nun, а четврти Принц. Александар Перановић, председник КК “Џокеј клуб” Шабац, уручио је пехар представницима АД Зобнатица, за други тријумф у три наступа грла Polyxena.
Фото: Мачваинфо.рс

У трци Категорије III потом је стартовало десет трогодаца на 1700 метара у надметању “ЈКП Богатић”. У љутој борби у циљној равнини тријумфовао је Picasso Blue, браће Еметовића, и аспирант Милан Николић (1:51,2), који су за четири дужине коњског тела надмашили другопласирану Capla Fever. Трећепласирани се нашао El Darooj, па Кавказ. Победнички пехар уручио је Владан Попадић, директор ЈКП Богатић.
Фото: Мачваинфо.рс

Главна трка овог дана, али и сезоне, за Пехар општине Богатић затворила је данашња надметања, а у Листед трци за нова узбуђења галопирало је дванаест трогодих и старијих грла на 2400 метара. У маниру лако, за пет дужина коњског тела победу односи Patient man, Милосава Лазића, са Конкољем у седлу (2:41,7), који је поновио успех са претходног тркачког дана у Богатићу, када је освојио и Мачвански Дерби. Друго је трку завршило грло First Thought, па Лима и Impossible Star. Председник Општине Богатић, Милан Дамњановић, уручио је пехар породици Лазић за њихово “стрпљиво” победничко грло.
Фото: Мачваинфо.рс

Организатори из КК “Мачванин” могу бити задовољни још једним успешним галопским састанком, којим је на најлепши могући начин спуштена завеса на квалитетну тркачку сезону, а у којој је владало велико интересовање за учешће у надметањима на мачванском тркалишту.
Мачваинфо.рс

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa