Инфо

13. септембар 2022.13. сеп 2022.
Почела седница скупштине на којој Вучић представља извештај о преговорима са Приштином

Почела седница скупштине на којој Вучић представља извештај о преговорима са Приштином

У Скупштини Србије почела је посебна седница на којој ће председник Србије Александар Вучић представити "Извештај о преговарачком процесу са привременим институцијама самоуправе у Приштини", од 15. јуна 2021. до 1. септембра 2022. године.

На званичном документу који је данас на дневном реду пише да је подносилац извештаја Влада Србије, Канцеларија за Косово и Метохију и Канцеларија за координационе послове у преговарачком процесу са привременим институцијама самоуправе у Приштини.

Извештај је написан на 50 страна и у њему су побројане, како је наведено "активности у оквиру припреме и реализације преговора", од Заједнице српских општина, полиције, правосуђа, енергетике па до дијалога привредних комора, транспорта опасног терета и несталих лица, што је последње поглавље.

Посланици Двери и Народне странке поднели су и своје предлоге резолуција о Косову и Метохији, док су посланици Странке слободе и правде најавили иницијативу о формирању скупштинске комисије која би сачинила платформу за преговоре.

Председник Скупштине Србије Владимир Орлић изјавио је јутрос да не очекује да ће расправа о Косову и Метохији бити завршена у току једног дана.

Председник Србије последњи пут је поднео извештај скупштини 22. јуна 2021. године и он је тада усвојен са 210 гласова.

Данашња седница почела је минутом ћутања у знак почасти преминулом потпредседнику скупштине Божидару Делићу.
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa