Инфо

13. септембар 2022.13. сеп 2022.
Вучић: Реална политика не почива на митовима

Вучић: Реална политика не почива на митовима

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да у вези са Косовом и Метохијом треба понудити реално решење и да реална политика не може да почива на митовима.

Он је представљајући извештај о преговорима Приштине и Београда Скупштини Србије, рекао да на Косову и Метохији, на простору који је српски и албански, треба пронаћи живот за Србе и ништа мање живота за Албанце и да се тај тежак задатак мора завршити да би Срби "опстали као држава и као народ".

"Све друго води нас ка још једном повлачењу и губитку и новој дози пустих снова које нико никад неће моћи да оствари", рекао је Вучић на почетку представљања "Извештаја о преговарачком процесу са привременим институцијама самоуправе у Приштини", који се односи на период од 15. јуна 2021. до 1. септембра 2022. године.

Председник је рекао да реална политика не може да почива на фатазмагоријама и митовима а то значи и да сопствени митови морају бити прилагођени разумевајући колики је њихов значај у стварању духа целог народа и да без њих не би опстали.

"Морамо да избегнемо суноврате и опасности које неретко нисмо успевали да избегнемо, да не гинемо залуду, да размишљамо како да развијамо сателите и вештачку интелигенцију и појачамо софтверску индустрију, и то ће дати нови живот нашем позитивном миту", рекао је Вучић.

Истакао је да је важно у политици понудити оно што је реално и могуће јер од додоворавања народу важније је да се уради оно што може.

"Простор на којем радимо је такав да су нам могућности за напредак и бољитак оскудне а шансе да одемо у амбис прилично једноставне и погрешном политиком, уколико бисмо се служили, готово извесне", рекао је Вучић у уводном обраћању.

Додао је да када је нешто за нацију болно треба удружити снаге и дефинисати заједнички циљ због којег треба превазићи све разлике и интересе, и оценио да је Скупштина Србије право место за разговор о Косову и Метохији.
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa