Инфо

13. септембар 2022.13. сеп 2022.
Посета делегације града Прокупља општини Богатић и Мачванском управном округу

Посета делегације града Прокупља општини Богатић и Мачванском управном округу

Од среде 07.септембра до суботе 10.септембра 2022.године, у посети општини Богатић и Мачванском управном округу боравила је делегација града Прокупља коју су предводили заменик градоначелника Мирослав Антовић и председник Скупштине града Дејан Лазић. Поред посете Богатићу,делегација је присуствовала обележавању 108. годишњице битке на Лиманској ади у Бадовинцима,а уприличен је и обилазак Бање Ковиљаче,Гучева и Тршића.



Посета делегације града Прокупља реализована је у част обележавања 108.годишњице Битке на Лиманској ади у Бадовинцима и велике победе српске војске,коју су извојевали Топичани и Мачвани пре више од једног века и сачували народ Мачве од страдања и истребљења.

У згради Општине 07.септембра 2022.године одржан је радни састанак руководства општине Богатић и делегације града Прокупља.У пријатељској атмосфери разговарало се о сарадњи у области привреде,туризма,културе и спорта,размењена су и досадашња искуства и утврђени развојни планови за наредни период.

Дугогодишња сарадња и традиционално пријатељство Прокупља и Богатића у најскорије време биће крунисана братимљењем,што ће условити још већи степен повезаности ових крајева,али и зближавање грађана.

У четвртак 08.септембра ,на 108.годишњицу “Ноћне крваве битке на Дрини”, у којој је Топлички гвоздени пук “Књаз Михаило” храброшћу и јунаштвом извојевао победу ,делегација Прокупља је на Споменик изгинулим јунацима положила венац.



Наредног дана,у петак 09.септембра уследила је посета Специјалној болници за рехабилитацију "Бања Ковиљача" ,Гучеву и Тршићу,родном месту Вука Стефановића Караџића.Разговорало се на тему даље сарадње у области туризма ,посебно у области коришћења бањских капацитета и посета културно историјским споменицима Подриња и читавог Мачванског управног округа.
Гости су у Лозници су присуствовали рукометном догађају,Финалу купа Србије у рукомету у Спортској хали Лагатор.

Последњег дана посете делегација града Прокупља је присуствовала свечаном обележавању Дана општине Богатић.
Кабинет начелника
Владана Красавца

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa