Инфо

13. септембар 2022.13. сеп 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

54. Чивијада и 15. Шабачки карневал од 15. до 17. септембра

Три дана смеха и добре забаве на улицама града

„Осмех се вратио у град“ слоган је овогодишње 54. Чивијаде и 15. Чивијашког карневала који ће у Шапцу бити одржани од четвртка, 15. до суботе, 17. септембра. Како су истакли из Туристичке организације града Шапца на конференцији за новинаре у Градској кући, манифестације које су Шапчани и Шапчанке жељно ишчекивали понудиће богат програм свим љубитељима добре забаве.
Фото: Глас Подриња

Почеће традиционалним Чивијашким часом у основим школама, уз полагање чивијашке заклетве којом ће се на духовит начин школарци обавезати да ће чувати дух, смех и радост Чивијашке републике.

Карневалска застава биће подигнута испред зграде Градске управе у четвртак у 18 сати, а исте вечери у 18.30 сати у галерији Културног центра биће отворена изложба радова са конкурса за најбоље афоризме, сатиричне приче и карикатуре. Чланови ансамбла „Стари звуци“ покренуће чивијашки точак.

-Драго ми је што се после годину дана паузе и Чивијаде у ограниченом формату враћамо са пуним капацитетима, да се Чивијада враћа у свом изворном облику на шабачке улице, а то значи три дана смеха, радости, љубави и весеља на шабачким улицама. Радује ме што се враћа традиционално вече „Код Лиле“ у мали у петак од 21 сат, да ћемо се уз учешће културно- уметничких друштава, тамбурашких и народних оркестара сетити неких прошлих времена кад је Шабац имао 120 кафана. У суботу од 11 сати на терену Соколског дома имамо традиционалне утакмице између глумаца и конобара и новинара и политичара, па ћемо видети ко ће коме подменути или извући чивију. Истог дана од 18 сати на градском тргу биће промовисана и нова председница Чивијашке републике. Наша призната глумица ће бити трећа жена на тој функцији, а реч је о великој комичарки Олги Одановић. Верујем да се са Чивијадом осмех враћа на лица Шапчанки и Шапчана, али и гостију који ће посетити Шабац у наредним данима- нагласио је директор Туристичке организације града Шапца Душан Симић.
Фото: Глас Подриња

Координатор Чивијашког карневала Радушко Јанковић најавио је велики број учесника на главном и пратећим програмима. Очекује се долазак 50 представника Федерације европских карневалских градова (ФЕК).

-Имамо госте из Немачке, Холандије, Турске , Словеније, Италије, Румуније, Македоније, Словеније, Босне и Херцеговине... Посебно ми је драго што ће на карневалу беба и трудница учествовати око 600 беба, укупно 700 учесника из региона- напоменуо је Јанковић.

Конференцији за новинаре су присуствовали и члан Градског већа задужен за културу Мирољуб Мијушковић, директорка Библиотеке шабачке и представница жирија за најбоље карикатуре, афоризме и сатиричне приче Јелена Подгорац Јовановић, као и технички директор ЈКП „Стари град“, организатора Шабачког вашара, Мирко Игњатовић.
Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa