Инфо

14. септембар 2022.14. сеп 2022.
Шампиони 2021 (фото: КК Зорка Шабац)

Шампиони 2021 (фото: КК Зорка Шабац)

Борба за одбрану титуле

Последње такмичење за кајакаше у 2022. години, Екипно и појединачно Првенство Србије стартује у четвртак, 15. септембра на Ади Циганлији, а шабачка "Зорка" брани титулу свеукупног шампиона.

Шапчане ће представљати 49 такмичара који ће водити борбу током три дана, односно до суботе, 17. септембра.

Борба за новбе титуле (фото: КК Зорка Шабац)


Зорку представљају: Дуња Сарић, Јана Гојковић, Катарина Кецман, Мина Димитријевић, Андреа Вукашиновић, Софија Ђенадић, Неда Новковић, Андреа Ћирковић, Сара Илић, Тара Николић, Марта Јовановић, Нађа Радаковић, Страхиња Пантић, Матеја Вукашиновић, Вук Прица, Богдан Ивковић, Аљоша Стевановић, Вук Грубјешић, Стефан Миланковић, Душан Туфегџић, Павле Томић, Никола Недић, Александар Петковски, Стева Радосављевић, Петар Мићић, Јаков Петровић, Ђурађ Вукашиновић, Лазар Петровић, Димитрије Зеленовић, Давид Сенић, Страхиња Нинковић, Михаило Ковачевић, Лука Трнавчевић, Михајло Маловић, Бранко Лагунџић, Михаило Суботић, Лука Мањенчић, Вељко Довраговић, Бојан Милинковић, Небојша Грујић, Милан Ђенадић, Урош Павловић, Немања Рајиновић, Лука Лазаревић, Данило Николић, Марко Дамњановић, Жељко Илић, Филип Дамњановић, Сара Јовановић.


Шабачка кајакашка будућност у Словачкој (фото: КК Зорка Шабац)


Подсећамо, међународна сезона је завршена претходног викенда у Словачкој на регати Олимпијских нада. Најзначајније резултате остварили су Александар Петковски у једноседу на 200 метара. У најбржој дисциплини успешно је пребродио квалификације и полуфинале да би у А финалу заузео девето место. Уз њега наступ у А финалу имала је и Јана Гојковић као део двоседа на најкраћој деоници од 200 метара. Заједно са Уртаји, кроз циљ је прошла осма у великом финалу. Јана се може похвалити и Б финалом уз четвороседу на 500 метара. Девојке су освојили треће место у тој трци, односно укупно 12. у коначном пласману.

Уз поменуте Јану (веслала и у двоседу на 200 метара) и Александра (наступао и у једноседима на 500 и 1.000 метара), Шабац су представљали у кајаку Катарина Кецман у једноседу и двоседу на 200 метара, односно Стеван Радосављевић у четверцима на 200 и 500 метара. „Зорка“ је имала и члана међу кануистима. Лука Трнавчевић се борио у једноклецима на 200, 500 и 1.000 метара.

У стручном штабу је била Сара Јовановић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa