Инфо

15. септембар 2022.15. сеп 2022.
Градоначелник Шапца др Александар Пајић: Поносни смо на овај датум

Градоначелник Шапца др Александар Пајић: Поносни смо на овај датум

Република Србија и Република Српска данас обележавају заједнички празник - Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Овај дан обележава се у знак сећањa на 15. септембар 1918. године, датум када је почео пробој Солунског фронта. Истицањем националне заставе Републике Србије и Град Шабац придружио се обележавању празника.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић истакао је значај овог празника за национално јединство српског народа и сматра да је политика окупљања једина исправна политика српског народа у овим временима.

,,Поносни смо на овај датум, јер је он симболично установљен на дан када је дошло до Пробоја солунског фронта. Тог дана, као и много пута пре тога, Срби су, крећући у напад, размишљали о слободи. Тај идеал није никада напустио наш народ. У времену искушења, увек смо знали да је борба за слободу једини исправан пут којим се морамо кретати. А да је та борба непрестана показује нам време у којем живимо. Као стари европски народ, српски народ, треба да буде свестан својих заједничких корена и да подстиче размишљање о бољој будућности свих Срба, ма где они живели. Сигурни смо да је јединство српског народа један од најбитнијих предуслова за остварење тих циљева. Истицањем националне заставе Републике Србије, данас се достојанствено и поносно придружујемо обележавању овог празника. Наша тробојка биће вечна. Живело српско јединство, наша слобода, наша црвено-плаво-бела тробојка! Живела Република Србија! Живела Република Српска”, истакао је градоначелник Пајић.
Кабинет градоначелника Шапца

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa