Инфо

15. септембар 2022.15. сеп 2022.
фото: КК Зорка

фото: КК Зорка

Добар старт Шапчана

Након прва два дана Екипног и појединачног првенства Србије у кајаку и кануу за све категорије, који су били резервисани за пионире и јуниоре, такмичари Зорке освојили су вредних 16 медаља! Обе екипе биле су на високом нивоу, захваљујући чему су и понели вицешампионске статусе својих категорија. Пионири су сакупили 87 бодова, што је за 16 мање од Дунава и 12,5 више од Таркетта. На другој страни, јунори су бројали до 133. Клуб из Бачке Паланке први је са 148, док је Тисин Цвет трећи са 86,5 бодова.

фото: КК Зорка


Шест златних, седам сребрних и три бронзане је однос одличја. Половину највреднијих донео је кануиста Михајло Маловић, троструки јуниорски првак Србије! Био је неумољив на све три дистанце једноклека – 200, 500 и 1.000, у којима је за првог пратиоца, у све три дисциплине, имао у лику клупског другара – Луке Трнавчевића! И преостала три злата зарадили су јуниори. Једно од њих није могло да протекне без Луке Мањенчића, који је наставио са доминацијом у једноседу на 1.000, да би сребро узео на 500 метара. Четверац момака на хиљадарци такође је осетио сласт првог места, док су Катарина Кецман и Јана Гојковић извојевале велику победу у К-2 на 200 метара.

Бодове и медаље марљиво су освајали и чланови пионирског тима. Кануиста Никола Недић довеслао је до два сребра – Ц-1 500 и 1.000, што је био успех који је забележио четверац девојчица у саставу: Андреа Вукашиновић, Софија Ђенадић, Нађа Радаковић и Мина Димитријевић. Андреа и Софија су тандем који је ове сезоне готово константно завршавао на подијуму, а тако је било и овога пута. Биле су треће у К-2 на 1.000, баш као и проверени тандем дечака Страхиња Пантић - Матеја Вукашиновић.

Било је ту још мноштво добрих финалних резултата, од којих су многи морали да буду успешни и претходног дана, односно у квалификацијама. Резултат свега тога јесте изузетно изједначена шампионска трка. Првенство на београдској Ади Циганлији наставља се са сутрашњим квалификацијама кадета и сениора.
КК Зорка

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa