Инфо

17. септембар 2022.17. сеп 2022.
мачва.инфо

мачва.инфо

Драгослав Васиљевић у Богатићу одржао концерт класичне музике

У Свечаној сали Општине Богатић Драгослав Васиљевић одржао је концерт класичне музике на хармоници. Љубитељи овог музичког правца уживали у композицијама Чајковског, Листа, Скарлатија, али и инструменталима неких од староградских и евергрин песама. Гост концерта био је Стефан Васиљевић, а оба извођача публика је поздравила гласним аплаузом.

Драгослав Васиљевић рођен је 2001. године у Шапцу. Хармонику је почео да свира са пет година, када је и уписао основно музичко образовање у Музичкој школи Михаило Вукдраговић" у Шапцу.
Нижу музичку школу завршава у класи професорке Катје Пуповац, а средњу у класи професора Младена Каличанина.

Током школовања у Музичкој школи у Шапцу учествовао је на многим републичким и међународним такмичењима класичне музике у нашој земљи, где је остварио запажене резултате (Београд, Смедерево, Шабац, Крагујевац, Нови Сад, Лозница, Лазаревац), као и на међународним такмичењима у Републици Српској (Источно Сарајево, Угљевик), Аустрији (Грац) и Црној Гори (Тиват).

Био је представник Музичке школе "Михајло Вукдраговић" на фестивалу музичких школа Србије у Смедереву 2012. године (максималних 100 поена), Панчево 2013. године (лауреат) и Неготину две године касније (прва награда).

Носилац је преко 20 лауреата и многобројних првих награда. 2010. године је у Коларчевој задужбини свирао на концерту под називом "Музичари за XXI".

Тренутно је студент треће године Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу, у класи проф. Предрага Костовића.
мачва.инфо

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa