Инфо

17. септембар 2022.17. сеп 2022.
фото: КК Зорка

фото: КК Зорка

Зорка свеукупни вицешампион, сениори шампиони

Сениори Кајак клуба "Зорка" одбранили екипну титулу, кадети су трећи! Зорка свеукупно вицешампион са 36 освојених медаља.

Фанатичним и фантастичним четвородневним борбама на Екипном и појединачном првенству Србије у кајаку и кануу за све категорије, дошао је крај. И поред већег броја бодовног учинка него лане, наш клуб заузео је друго место у свеукупном пласману. Но, у Шабац се нисмо вратили без шампионског пехара, јер је сениорски тим покорио 12. по реду титулу, што их чини нашом убедљиво најуспешнијом категоријом на Првенствима Србије!

Друга екипна места припала су пионирима и јуниорима, док су кадети били трећи. Наш коначни салдо износио је 556 бодова, свега 11.5 мање од наших великих ривала и спортских пријатеља из Бачке Паланке, којима овом приликом честитамо на свеукупној титули! Треће место овога пута припало је Војводини, затим БСК, Дунав, Тисин Цвет...

Шеснаест медаља, колико је освојено првог финалног дана, сениори и кадети су придодали још 20, за укупних 36 (12-15-7)! То је идентичан број прошлогодишњем, с тим да су освојене чак три златне и пет сребрних медаља више. Подразумева се, све на уштрб бронзи.

У кадетима оне су махом стизале захваљујући групним посадама, нарочито вредније. Четверац девојака се позлатио у трци на 500 метара – Софија Ђенадић, Мина Димитријевић, Катарина Кецман и Андреа Вукашиновић, да би пре тога Софија и Андреа биле сребрне у двоседу на 1.000. Иста дисциплини и исти резултат, али код дечака, имали су Александар Петковски и Стева Радосављевић. Такође, друго место и сребрна медаља није изостала ни кад су веслали са Јаковом Петровићем и Ђурађем Вукашиновићем у четверцу. Појединачних успеха имали су Катарина и кануиста Никола Недић на најкраћој дистанци, где су обоје завредили по бронзу.


КК Зорка

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa