Инфо

20. септембар 2022.20. сеп 2022.
Фото: Библиотека шабачка

Фото: Библиотека шабачка

Семинар за библиотекаре из Округа у Библиотеци шабачкој

Библиотека шабачка је организовала још један стручни акредитовани семинар за библиотекаре јавних библиотека из Округа.

Фото: Библиотека шабачка

Имали смо част да угостимо цењене колеге из Народне библиотеке Пожега – Даниелу Скоковић, дипломирану библиотекарку-саветницу и Младена Мајсторовића, дипломираног библиотекара, који су аутори семинара „Зелена библиотека“. Говорили су о првој „зеленој библиотеци“ у Србији као одрживом моделу рада са децом који подразумева и подршку заједнице (васпитних и образовних установа, медија, родитеља), а који Библиотека у Пожеги последњих година успешно реализује.

Колеге су присутне библиотекаре најпре упознали са самим појмом зелених библиотека, њиховом улогом и значајем. Упутили су нас на пројекте и услуге које библиотеке у свету реализују да би се еколошка свест у друштву подигла на виши ниво. Поделили су и своја практична искуства уз мноштво филмова и видео-снимака.
Фото: Библиотека шабачка

Осим стеченог знања, приручника „Зелена библиотека“, чији су аутори управо Даниела и Младен, оловке са семеном, присутни на семинару са собом су понели невероватну енергију предавача, љубав према послу, књизи. Видели смо пример непристајања на проблеме и незаинтересованост околине. Видели смо како се бори за неку бољу, спокојнију будућност. Даниела и Младен су нам поклонили мало зелене боје. Сасвим довољно да обојимо своје сутра.
Извор: Библиотека шабачка/К.Алексић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa