Инфо

20. септембар 2022.20. сеп 2022.
Бета

Бета

Вучић: Још једна земља повукла признање независности Косова, важне одлуке следеће недеље

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је на једном од састанака у Њујорку, где учествује на Генералној скупштини Уједињених нација, добио још једну ноту о повлачењу признања независности Косова, као и да ће у наредних седам до десет дана доносити "важне одлуке за будућност Србије".

"Своју позицију, макар у овој организацији снажимо и јачамо и радићемо и даље на томе и борићемо се. Ћутаћемо све док они (Приштина) не крену са уласцима у неке нове институције, а тог тренутка када крену изненадиће се бројем земаља које мисле другачије и јасном већином коју у овом телу, као што су Уједињене нације, данас имамо", рекао је Вучић за Радио-телевизију Србије.

Казао је да прича око тога да "такозваном Косову" није потребно чланство у Уједнињеним нацијама да би било примљено у Савет Европе није нова и да постоји већ три или четири месеца.

"И то је додатни притисак на Србију да прихватимо папире који не постоје и о којима не смемо да говоримо", казао је Вучић и додао да он физички никада није преузео тај папир и да га је у јавност пустила нека друга страна.

Он је најавио да ће у наредних седам до десет дана доносити важне одлуке са којима ће упознати грађане Србије, а да ће се највероватније следеће недеље обратити јавности "са новим мерама и одлукама важним за будућност Србије".

Вучић се осврнуо и на најављено обраћање нацији руског председника Владимира Путина, и оценио "да се из фазе специјалне војне операције приближавамо великом ратном сукобу".

"И сад је питање где су границе, и да ли ћемо ићи после извесног времена у велики светски сукоб какав нисмо имали од Другог светског рата. За све нас који смо мали, за нас не постоје лепе и лаке вести, очекујем да све што будемо видели у наредном периоду буде даље усложњавање односа између Запада и Русије, али и Запада и Кине", казао је Вучић.
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa