Инфо

22. септембар 2022.22. сеп 2022.
Обележен Дан општине Крупањ

Обележен Дан општине Крупањ

У среду 21. септембра 2022. године, у Дому културе"Политика", Крупањ је обележио Дан општине. Присуствовали су Верица Лазић, изасланица Александра Вучића председника Републике Србије, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, представници Војске Србије, председници и представници локалних самоуправа са подручја Мачванског управног округа и окружења, одборници, бројни грађани и медији.

Свечана седница започела је Химном Републике Србије"Боже правде", након чега је госте у име општине Крупањ и у своје лично име поздравио председник Скупштине општине Зоран Зарић. Свим житељима честитао је празник, Дан општине.

Верица Лазић, изасланик председника Републике Александра Вучића, поздрављајући присутне,пренела је свим грађанима Крупња и добитницима признања поздраве и честитке председника Вучића, уз жеље да Дан општине славе много година у миру, слози и напретку знајући да је држава Србија увек уз своје грађане.

О досадашњем развоју Крупња и плановима за наредни период учеснике свечаности је упознао председник општине Иван Исаиловић.

Велику захвалност развоју општине грађани дугују председнику Републике Александру Вучићу, који је небројено пута посетио Крупањ посебно у најтежим тренуцима, Влади Србије и министарствима који су омогућили бољи живот свим житељима. Напредак је учињен у области путне инфраструктуре ,јер је у протеклих неколико година изграђено 130 километара асфалтних путева, више него што је до тада Крупањ имао. Бољитак је највише осетило становништво у руралним срединама па је значајан број људи остао да живи на својим вековним огњиштима, а многи су се вратили у крај из кога су потекли. Програмом Владе Републике Србије купљено је десет кућа у сеоским срединама у које су се настаниле породице,од којих неке нису пореклом из Крупња.

Доласком неколико страних и домаћих компанија омогућено је ново запошљавање посебно младих и жена, па је значајан број њих засновао породице, што је утицало и на повећање наталитета.

Општински буџет је увећан,али још увек недовољан за амбициозне планове који ће се реализовати у наредном периоду, па је држава Србија је и даље ослонац развоју општине.

Велика пажња се посвећује спорту, који је бесплатан за све младе који показују интересовање, па је од нешто мање од 17.000 становника, број регистрованих спортиста око 2300. Због одличних услова за припреме спортиста, капацитети су максимално попуњени током читаве године, а припреме реализују најеминентнији клубови из Србије и окружења.

Управо из тих разлога у плану је амбициозан пројекат изградње још једног спортског комплекса на Мачковом камену,чија презентација је уследила у наставку свечаности.

Приказани су будући објекти и терени за спорт, који ће условити експанзију развоја туризма , посебно спортског. Поред смештајних капацитета у два будућа хотела, планирани су и терени за фудбал, тенис, рукомет, одбојку, кошарку, пешачке стазе, као и други објекти. Изградњом туристичко-спортског комплекса обезбедиће се велики број нових радних места и бољи услови за живот свих грађана овог краја,навео је у свом обраћању председник Иван Исаиловић.

У наставку свечаности најбољим ученицима основне и средње школе уручене су награде за постигнут успех,а појединцима и колективима повеље и плакете за успешан рад и допринос развоју општине Крупањ.

Уследио је пригодан музички програм.

Кабинет начелника
Владана Красавца








Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa