Инфо

23. септембар 2022.23. сеп 2022.
FB stranica: ljubovija.info

FB stranica: ljubovija.info

Духовне свечаности Азбуковице: Предавање проф. др Душка Лопандића

Проф. др. Душко Лопандић одржао је синоћ предавање на тему „Немањићи – владари и време српског средњег века“ у оквиру програма „Духовне свечаности Азбуковице“.

Душко Лопандић је професионални дипломата и стручњак за европско право и регионалне односе. Докторирао је на Универзитету Париз I (Сорбона). Објавио је двадесетак публикација и преко сто научних радова на тему Европске уније и међународних односа, о данашњем свету Европска интеграција између нације и глобализације, Мултилатерална сарадња на Балкану, као и књиге из области историје: Летопис великих жупана, Време сјаја, Време таме – историја српске дипломатије, Речи су сенке дела – историја дипломатије од Макијавелија до Вилсона, Немањићи – владари и време српског средњег века, Династије које су владале Европом, Битке за Балкан и друге. Годинама пише и књиге и повести из области популарне историје, као и уџбенике историје. Објављивао је и историјске фељтоне и бројне чланке у часопису „Политикин забавник“.

Био је, између осталог, амбасадор Србије у Лисабону и Бриселу (при ЕУ). Душко Лопандић живи и ради у Београду.

Четвртог дана „Духовних свечаности“, вечерас је на програму духовна беседа протојереја Драгана Бајића, архијерејског намесника лозничког и концерт традиционалне музике групе "Калем". Програм почиње у 19 часова у сали биоскопа.
FB stranica: ljubovija.info

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa