Инфо

24. септембар 2022.24. сеп 2022.
Бета

Бета

Ер Србија по избору Скајтрекса трећа на листи најбољих регионалних авио-превозника у Европи

Ер Србија (Air Serbia) заузела је треће место на листи 10 најбољих регионалних авио-превозника у Европи, по избору британског специјализованог портала Скајтрекс (Skytrax), што је како су навели из те компаније, напредак за три позиције у односу на прошлогодишњи листу.

У годишњем избору најбољих светских авио-компанија (World Airline Awards), који портал Скајтрекс спроводи на основу испитивања искуства путника, Ер Србија је у конкуренцији авио-превозника са пуном услугом који претежно обављају летове у трајању до шест часова пласирана иза грчке компаније Иџијан ерлајнс (Aegean Airlines) и Ер Малте (Аir Malta).

У категорији најбољих авио-компанија у Источној Европи, Ер Србија је такође освојила треће место, што је како се наводи, напредак у односу на прошлу годину када је била пета на листи, а водеће позиције припале су компанијама Ер Балтик и ЛОТ Полиш. Иза Ер Србије су Виз ер, чешки ЧСА Чек ерлајнз, Кроација ерлајнс, румунски Таром и други.

Генерални директор Ер Србије Јиржи Марек најавио је да ће Ер Србија наставити да обнавља флоту и да шири мрежу дестинација, и оценио да је напредак на Скајтрексовим листама за ту компанију важан показатељ да је на добром путу.

"Пандемија корона вируса снажно је утицала на укупно пословање свих авио-компанија.Ипак, ове летње сезоне забележили смо пораст броја путника, што је резултат који охрабрује", навео је Марек.

Овогодишњи избор портала Скајтрекс заснован је на истраживању спроведеном од септембра 2021. до августа 2022. године у више од 100 земаља и уз учешће више од 14 милиона испитаника за најбољу светску компанију за 2022. годину проглашен је Катар ервејз.

Скајтрекс додељује награде за најбоље светске авио-компаније од 1999. године, када је тај британски специјализовани портал покренуо глобално годишње истраживање о задовољствупутника авио-компанијама.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa