Инфо

26. септембар 2022.26. сеп 2022.
Уникредит банка представила платформу за саветовање клијената

Уникредит банка представила платформу за саветовање клијената

Уникредит банка (УниЦредит Банк) у Србији представила је данас нову платформу "Њоца", која омогућава саветовање клијената у управљању и финансирању обртног капитала ради одржавања неопходне ликвидности фирми. Реч је о електронској платформи за процесуирање факторинг производа, односно финансијском инструменту који омогућава да на једноставан начин клијенти управљају својим потраживањима и обавезама, а који има за циљ да повериоцима убрза наплату потраживања од дужника која доспевају са одложеним роком плаћања.

Директор Одељења за финансирање обртних средстава у Уникредит банци Милан Секулић објаснио је да "ЊоЦа" платформа у себи спаја могућност да и клијент, као и његови партнери могу да непосредно са својих рачунара приступају систему, "да брзо и једноставно комуницирају са банком и ауторизују захтеве".
"Ефективност платформе се најбоље огледа у великој уштеди времена, смањењу бирократије и што је најважније, неупоредиво бржем процесу исплате средстава", рекао је Секулић на конференцији "Дигитализација – будућност сектора привреде" у Привредној комори Србије (ПКС).

ЊоЦа је платформа са приступом подацима у било ком тренутку, 365 дана у години и аутоматским слањем обавештења свим клијентовим партнерима, што значи да платформа омогућава аутоматску обраду јако великог броја фактура ођедном, с обзиром на то да је архитектура платформе таква да има претпоставке за непосредно повезивање са информационим системом клијента.

Уникредит банка за те потребе својим клијентима нуди непосредну помоћ и савете банкарских експерата из ове области, а који, у складу са специфичним потребама сваког клијента, формирају оптимално финансијско решење коришћењем специфичних банкарских производа: факторинг, обрнути факторинг (супплy цхаин финанцинг), дисконт меница, дисконт акредитива и краткорочне кредите прилагођене за обртни капитал.


Конференција "Дигитализација будућност сектора привреде" окупила је више од 100 клијената, привредника и партнера банке, као и чланице ПКС, а привредници из највећих компанија у Србији су имали прилику да размене своја искуства и изазове, али и нове трендове када је реч о дигитализацији и поједностављивању процеса у сектору привреде.

Секретар Удружења финансијских институција ПКС Катарина Оцокољић је указака на значај дигитализације и његове примене у привреди.

"Финансијски сектор је традиционално пионир у примени нових технологија и својим решењима истовремено подстиче дигитализацију пословања својих клијената и одрживи развој привреде у целини. Препознајући значај дигитализације и технолошког напретка ПКС подржава све пројекте који доприносе примени иновативних технолошких решења и подизању ефикасности привреде како би се адекватно укључила у савремене међународне токове", рекла је Оцокољић.

Директорка Сектора корпоративног и инвестиционог банкарства и чланица Извршног одбора Уникредит банке Александра Рашић рекла је да дигитализација пословања у привреди представља процес који се у већини великих компанија подразумева.

"Вођени искуством наше Групе и чињеницом да је Уникредит фацторинг Италија убедљив лидер на тржишту Италије, сматрали смо да тржиште Србије заслужује пођеднак квалитет услуге. Зато смо искористили прилику да клијентима понудимо нову, јединствену факторинг платформу 'ЊоЦа'. Жеља нам је да представимо клијентима нове трендове које као банка уводимо, с обзиром на то да смо у сегменту корпоративног-инвестиционог банкарства први избор за чак 75 од 100 највећих компанија у Србији, што са сигурношћу говори о поверењу које нам српске компаније пружају", рекла је Рашић.

Бета

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa