Инфо

27. септембар 2022.27. сеп 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Михољски сусрети села у Мачви 1. и 2. октобра у Прњавору

Предстојећег викенда, 1. и 2. октобра, у Прњавору биће одржни “Михољски сусрети села у Мачви” у организацији Дома културе у Прњавору, под покровитељством Министарства за бригу о селу и Града Шапца. Организатори најављују разноврстан и садржајан програм за суботу и недељу у дворишту Основне школе „Краљ Александар Карађорђевић“.

-Веома сам захвалан Министарству и Граду за подршку у реализацији манифестације која ће ове године трајати два дана. За суботу, 1. октобра у 11 часова у учионици основне школе у Прњавору предвиђен је турнир у шаху, као и ликовна радионица у 14 часова посвећена 100 година од изградње Спомен-костурнице у Прњавору – најавио је председник Организационог одбора манифестације Марио Максимовић додавши да је за други дан манифестације такође предвиђен богат програм.

- За други дан сусрета, 2. октобар, у недељу планиран је Базар старих и уметничких заната, а потом такмичење у кувању мачванског гулаша са почетком у 12 часова. Турнир у малом фудбалу са планиран је за оба дана манифестације.

У вечерњим часовима предвиђен је наступ културно-уметничких друштава и додела награда учесницима спортских и кулинарских надметања.

-Дечји ансамбли као најлепши део манифестације отварају Михољске сусрете. Културно-уметничко друштво „Мачвански ђердани“ из Змињака, карневалска група ОШ „Краљ Александар Карађорђевић“ и домаћини дечји ансамбл Дома културе из Прњавора. У поподневним часовима од 18 и 30 КУД „Абрашевић“ из Шапца, Уметничлки анасамбл „Чивија“ и Фолклорни ансамбл Бранко Радичевић из Сремске Митровице имаће концерт – рекао је Милош Симић уметнички руководилац Фолклорног ансамбла Дома културе Прњавор о програму који очекује све посетиоце.

-Домаћини, Фолклорни ансамбл Дома културе, затвориће овогодишње Михољске сусрете. Верујемо да ће бити сви уживати у костимима, народним играма и традиционалној српској музици. Позивам све да дођу у Прњавор, јер као што је поменуто биће различитих садржаја.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa