Инфо

28. септембар 2022.28. сеп 2022.
Фото: МУП.РС

Фото: МУП.РС

Шапчани и Лозничанин осумњичени за трговину људима

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције, Службе за борбу против организованог криминала, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Шапцу, ухапсили су петочлану међународну криминалну групу која се терети да је деловала на територији Србије и Италије и извршила кривично дело трговина људима, док се за још једном особом трага.

Ухапшени су З. Т. (1990), С. И. (1987), Б. Ш. (1991), Д. А. (1990) сви из Шапца и М. Б. (1972) из Лознице.

Они се сумњиче да су од прве половине 2016. до краја септембра 2022. године, користећи тешке прилике више лица са територије Шапца, истима најпре давали новац са већом каматом, доводећи их у положај дужничког ропства. Потом су их, како се сумња, доводили у заблуду, да ће тај новац, чија је камата стално расла, моћи да врате просјачењем у Италији.

Оштећени су добијени новац у Италији давали члановима ове криминалне групе, а они који нису хтели да просе приморавани су силом и претњом. На овај начин, осумњичени су прибавили противправну имовинску корист за себе у износу од неколико десетина хиљада евра, које су трошили за сопствене потребе и луксузан живот.

Приликом претреса станова осумњичених, полиција је пронашала 14.640 евра, мању количину аустралијских и америчких долара, 560.000 динара, осам мобилних телефона и више картица за мобилне телефоне.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Шапцу.
МУП.РС
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa