Инфо

29. септембар 2022.29. сеп 2022.
Фото: Бета

Фото: Бета

Вучић са француским привредницима разговарао о учешћу у инфраструктурним пројектима у Србији

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас у Београду с представницима француског пословног удружења "Покрет француских компанија - МЕДЕФ" о инвестицијама у приоритетне привредне секторе, и о заинтересованости француских компанија за учешће у реализацији великих инфраструктурних пројеката у Србији.

Вучић је оценио да су економска и политичка стабилност, као и свеобухватне реформе, довели Србију "на лидерску позицију, као једну од светски најпопуларнијих инвестиционих локација".

Истакао је да су континуирана сарадња и присуство француских компанија и повећање инвестиција најбоља препорука другим глобалним компанијама да своје пословање почну у Србији, саопштила је прес-служба председника.

Теме разговора Вучића и представника највећег удружења послодаваца у Француској биле су и храна, екологија, обновљиви извори енергије, развој ИТ сектора и софтверске индустрије, финансирање пројеката, као и развој Београда и заинтересованост француских компанија за учешће у реализацији пројекта реконструкције и модернизације брзе пруге Београд-Ниш.

На састанку са делегацијом привредника, коју је предводио Кристофер Пети, речено је да је заједничка мисија привредника и сваке државе да раде на промоцији и јачању малих и средњих предузећа која чине ослонац сваке здраве привреде.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa